Walne zebranie 2023 zakończone

W piątek trzynastego o godz. 17.00 wybraliśmy nowe władze Czarneńskiego Stowarzyszenia Tenisa Ziemnego. Niestety przy małej frekwencji dokonaliśmy jednogłośnie , wyboru nowego prezesa , którym został ponownie Marek Kozioł. W zarządzie znaleźli się także Paulina Hibner, Marek Chmielewski i Cezary Kozioł. W komisji rewizyjnej  znaleźli się Lidia Bojar Birosz i Piotr Kotys. Wielkie gratulacje dla nowo wybranych władz stowarzyszenia. W trakcie spotkania sprawozdawczo wyborczego pod dyskusję poddano wiele ważnych kwestii dotyczących  funkcjonowania stowarzyszenia jak i ligi tenisa ziemnego. Do ważnych ustaleń należą:

Rezygnacja z rozgrywek trzeciej ligi

Przy zgłoszeniu się do danej kategorii mniej niż sześciu zawodników, zawodniczek, par,  rozgrywki nie będą zainicjowane

Na tą chwile utrzymamy Puchar Ligi , ale to czy będzie kontynuowany będzie zależało od frekwencji (min 16 uczestników). Gramy systemem pucharowym, z dopuszczeniem do dalszych gier z jedną przegraną. Dodatkowo półfinalista , który nie jest zawodnikiem pierwszej ligi, będzie miał możliwość gry w barażach z ósmym zawodnikiem pierwszej ligi.

Powołujemy do życia SUPERLIGĘ OPEN. Udział w tych rozgrywkach będą mieli wszyscy pierwszoligowcy CLTZ, zawodnicy , którzy z powodzeniem występują na ogólnopolskich zawodach tenisa ziemnego. Zgłosić się do tego projektu może każdy, ale to Zarząd zdecyduje kto otrzyma promocję. Zachęcamy do udziału w tym projekcie wszystkich niezależnie od miejsca zamieszkania. Korty w Czarnem są nieodpłatne a rezerwacja na nich odbywa się drogą elektroniczną z łatwym i  dostępem do podglądu.

Ustalono stawki za udział w lidze i członkostwo w stowarzyszeniu:

Stawka za członkostwo w Czarneńskim Stowarzyszeniu Tenisa Ziemnego bez udziału w lidze – 100PLN

Stawka za członkostwo w stowarzyszeniu plus udział w lidze 250PLN

Udział w SUPERLIDZE OPEN  50PLN

Rodziny (+2, +3 itd.) stawka za członkostwo w stowarzyszeniu za każdą osobę 100PLN plus udział w lidze 150PLN, druga osoba 75PLN a każda następna 0PLN. Przykład 2 osoby ze wspólnego gospodarstwa (wspólny adres zameldowania) to 200PLN za członkostwo plus 225 za ligę =425PLN. Dla trzech osób to 300+225=525 dla czterech 400+225=625 itd.

Stawka dla ligowców nie będącymi członkami stowarzyszenia – 350PLN

Składka dla spóźnialskich tzn. tych , którzy zgłoszą się po terminie 16.04.2023 lecz nie później niż do 28.04.2023 500PLN

Zapraszamy też to wylicytowania koszulki z podpisami członków stowarzyszenia oraz Ligi Tenisa Ziemnego na tegorocznym WOŚP

Zapraszamy wszystkich do zapisów na rok 2023. Formularz zgłoszeniowy znajduje się na stronie tenisczarne.pl w zakładce Dokumenty lub tutaj